Den metakognive tilgang er en nyere evidensbaseret metode, og en effektiv metode til at overvinde stress og psykiske lidelser. Metoden er udviklet af Adrian Wells, som er professor på Manchester Universitet. Den metakognitive metode anbefales blandt andet af den Britiske sundhedsstyrelse som bedst-virkende behandling til generaliseret angst, samt PTSD. Omfattende forskning understøtter den britiske sundhedsstyrelses anbefaling.

Den metakognitiv metode er en korttidsbehandling og baserer sig på solid forskning i, hvordan sindet faktisk fungerer og har fokus på at minimere bestemte mentale strategier, som giver bagslag i form af fx. stress.

Strategierne består primært af f.eks. forlænget tænkning som bekymringer, grublerier, trusselsmonitorering og tanke-undgåelse Antagelsen er at vores sind regulerer sig selv og er ”selvhelende”.

Et væld af nyere forskning tyder på, at metoden er meget mere effektiv end andre metoder, og den endda oveni har en hurtigere effekt, så du som klient får hurtigere bedring.

Vores stressbehandling er tilpasset din situation, dine behov og dine problemer.

Store udfordringer + krav + uhensigtmæssige håndteringsstrategier = STRESS

Den metakognitive metode har nemlig identificeret et særligt kognitivt syndrom (CAS), som består af en serie uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre, der fører til og vedligeholder lidelser som stress, angst og depression. Når du kender din CAS, så kan du ændre det og lære at navigere mellem alle de udfordringer og krav, du har lyst til – uden at ryge ned med stress.

Behandling af stress hos Stressnednu indebærer ikke hvile, meditationspraksis eller lange sygemeldinger. Tværtimod kan du opretholde dit normale arbejds- og fritidsliv eller vende tilbage til det hurtigst muligt, hvis du på nuværende tidspunkt er sygemeldt.

Vi øger din evne til at håndtere stress på en markant mere effektiv og konstruktiv måde. Vi lærer dig effektive strategier, så du igen kan gøre dit liv mere meningsfuldt uden at give afkald på et aktivt liv.

Du lærer effektive og varige strategier til at håndtere stress, så du også fremover kan undgå at blive syg af stress. Desuden lærer du at navigere mellem udfordringer og krav uden at ryge ned med stress.

Recovery 1:1

  • Hvor stresset føler du dig

  • Hvor meget kontrol har du fået

  • Hvor meget værdi har samtalen haft

Almindelig stress behandling

  • Almindelig stress behandling

  • Vores Recovery

Hør mere om vores ydelser STRESS DOWN og STRESS RECOVERY

STRESS NED NU en del af Knudsen & Hartmann

Smedelundgade 5, 2. sal, 4300 Holbæk  |  martin@stressnednu.dk  |  Tlf. +45 31 22 32 41